(M)EAT & SAIL 25 en 26 mei 2024

(M)EAT & SAIL 25 en 26 mei 2024

Verslag van de (m)eat & sail op 25 en 26 mei 2024.

Op vrijdagavond was de Stalen Gijs het eerste schip dat een plekje zocht aan de steiger van de vluchthaven aan de dijk bij de Oostvaardersplassen. Al spoedig voegden zich een aantal andere schepen hierbij en was het ook op vrijdagavond al gezellig. Wij moesten met de HA12 nog vanuit Heeg naar het zuiden varen. Stevige wind en heeeel veel regen….. Na een korte nacht ten noorden van de Roggebotsluis, kwamen ook wij zaterdagochtend gezamenlijk met nog een aantal schepen vanuit het zuiden bij de vluchthaven aan. Een mooie vloot van 10 schepen, waaronder de ZA1 vanuit de VA klasse.  Ook de Houtrib (Botterjacht) met veel jonge en enthousiaste bemanningsleden was van de partij.

Sjoerd heeft een mooie baan bedacht en na het palaver is de vloot naar de startboei gevaren. Een prachtige zeildag volgde, waarbij er een wedstrijdbaan van ongeveer 3 uur is gevaren. Er is met gebruik van een tracker gevaren, maar niet alle gezeilde tijden zijn bij de wedstrijdleiding terechtgekomen. Iedereen is er wel van overtuigd dat de Windbruid de wedstrijd op zaterdag glansrijk gewonnen heeft!!

Een borrel en wat barbecues op de kant zorgden voor een zeer gezellige avond, leuke ontmoetingen en  goede gesprekken onderling!

Op zondag zijn een aantal schepen direct naar de thuishaven gevaren, maar is er door 6 schepen nog een wedstrijd gevaren, terug richting het zuiden. Weer prachtig zeilweer en een mooie baan van ongeveer 1,5 uur van de vluchthaven aan de Oostvaardersplassen naar de Pampus vluchthaven. Ditmaal heeft de ZA1 als start en finish schip gefungeerd. Daar zijn de gezeilde tijden wel goed genoteerd, zie de uitslag hieronder. (Veel dank aan de bemanning van de ZA1) De Heksenketel heeft deze wedstrijd gewonnen