Klasse evenementen 2024

Klasse evenementen 2024

Er is in corona tijd 2 keer een informele (M)EET & SAIL georganiseerd door een aantal schepen en al vaker is aangegeven dat het leuk zou zijn om eens per jaar in een ongedwongen sfeer een zeilwedstrijdje te organiseren waarin mooi zeilen, lekker eten en laagdrempelig kennismaken met wedstrijdzeilen op platbodems centraal staat. We communiceren en overleggen over dit initiatief met de VSRP.

Het is misschien wat kort dag maar we willen dit jaar een (M)EET en SAIL organiseren in het weekend van 25/26 mei in de omgeving van Lelystad of Enkhuizen. 

Het concept: een mooie wedstrijd zeilen op zaterdag voor zowel ongemeten als gemeten schepen om zo kennis te laten maken met onze klasse en wedstrijdzeilen op en met platbodems. Aan het eind van de dag op een mooie ankerplek of vrije plek in een van de schuilhavens borrelen en lekker samen eten. 

Programma: Vrijdagavond of zaterdagochtend verzamelen. Na een (online) palaver een wedstrijdbaan varen met een tracker. 

Zaterdag Rond 16 uur weer bij elkaar, borrelen, prijsuitreiking en eten op een vrije plek voor anker of in een vluchthaven;

Zondag een ‘terug naar de thuishaven wedstrijd’ – hoge fun factor is belangrijkste ingrediënt. 

Meld je aan voor meer informatie en neem andere rond- en platbodemzeilers uit je omgeving mee. Hoe meer zeilers hoe meer vreugd. De Evenementencommissie faciliteert het programma, de rest regel je zelf. 

En vind je het te ver varen voor een weekend, stap dan aan boord van een van de deelnemende schepen of kopieer het concept voor in je eigen regio – hoe leuk zou het zijn dit op 3 plekken van het land te laten gebeuren!? 

Meld je aan via de SchippersApp of via Info@rondenplatbodem.nl