<Terug> <Niewsbrief 1 > <Nieuwsbrief 3>

 
Rond- en Platbodem Klassenorganisatie

Secretaris:
Willem Y. Schotman
Van Alkemadelaan 336
2597 AR Den Haag
Tel: 070- 324 0017
Fax: 070-324 3686
E-mail: W.Y.Schotman@ planet.nl

Nieuwsbrief nr. 2  
6 september 2005

Aan de leden van de Rond en Platbodem Klasse Organisatie.

Beste Schippers,

Er waren de afgelopen weken twee grote wedstrijden waar VB en VC/ZC schepen aan de start kwamen. Op 19-20-21 augustus werd vanuit Muiden de Flevo race gezeild. Helaas viel deze wedstrijd samen met Sail Amsterdam zodat het deelnemersveld klein was. Zowel bij de VB als bij de VC/ZC klasse verschenen slechts 5 schepen aan de start. Bij de VB’s werd de Heksenketel winnaar van de Flevo en bij de VC/ZC ’s Het Roode Klif. Gedetailleerde uit -slagen zijn te vinden onder : www.knzrv.nl.

Twee weken later werden in Medemblik de Nederlandse Kampioenschappen voor VA en VB/HB schepen gezeild. Er was een veld van 20 VA schepen maar slechts 7 VB/HB schepen.

Dat was jammer want niet alleen het weer was perfect ook de totale ambiance in het Regattacentrum van Medemblik is fantastisch met o.a. een uitstekend buffet . Dank aan onze sponsor KAS BANK Private Banking.

Nederlands kampioen werd de Fidelia van Ted van Rijnsoever met op de tweede plaats de winnaar van vorig jaar : de Heksenketel van Teus Hopman. De derde prijs ging naar H.Poelman van de Roggebot. In de VA klasse werd Het Vliegend Hert Nederlands kampioen.

De gedetailleerde uitslagen van deze wedstrijden zijn ( hopelijk) dezer dagen te vinden op de website van de organiserende verenging : www.wsvbestevaer.nl.

ONZE WEBSITE.

Het is de bedoeling dat mededelingen, uitslagen en foto’s van belangrijke wedstrijden in de toekomst op onze eigen website worden gepubliceerd. Door de overdracht van deze site zijn er nog enige technische problemen maar die worden de komende weken opgelost .

MEER DEELNEMERS

Het geringe aantal deelnemers aan wedstrijden baart het bestuur ( en zij die wel deelnemen) zorgen. De vraag is dan ook wat we moeten doen om volgend jaar bij wedstrijden zoals de HT, Markervuur, Flevo, Delta en Nederlandse Kampioenschappen meer schepen aan de start te krijgen.
Veelgehoorde problemen zijn het gebrek aan bemanning, ervaring en tijd. Aan het bemanningsprobleem en de ervaring willen wij als bestuur de komende winter iets proberen te doen. Wij stellen ons o.a. voor om via onze website een oproep te doen voor het vinden van bemanningsleden. Wellicht zijn er bijvoorbeeld VC/ZC schippers en bemanningsleden die willen meezeilen op VB schepen. Ook schippers van VB schepen met wat minder wedstrijdervaring zijn welkom bij schippers met meer ervaring maar die op hun beurt wellicht een bemanningsprobleem hebben. Ook willen wij tijdens de winterreunie in februari ( juiste datum volgt later) een lezing geven over de wedstrijdregels.
Heeft er iemand nog andere suggesties ? Mail deze svp naar onze secretaris.

FRIESE HOEKRACE.

Wie nu nog een wedstrijd wil varen kan zich nog inschrijven voor de Friese Hoekrace op 1 en 2 oktober vanuit Lemmer. Deze wedstrijd voor Skutjes, Botters en Lemsteraken is een alternatief voor de uitgevallen Bolkoppenrace. Verschillende VB schepen uit Friesland hebben zich al ingeschreven . Zie : www.zevenwolde.nl.

SCHIPPER GEZOCHT..

Een van onze leden wil een snelle VB vissermanaak laten bouwen om daarmee veel wedstrijden te zeilen. Hij is op zoek naar een (onbetaalde) schipper onder leuke secondaire voorwaarden. Wie heft tijd en zin of weet iemand die dat heeft ? Info bij Richard Kaan : 070 3175571.

SUGGESTIES.

Reacties en suggesties op deze nieuwsbrief maar ook andere vragen of opmerkingen zijn altijd van harte welkom. Mail daarvoor aan onze secretaris Wim Schotman : w.y.schotman@planet.nl of voorzitter Richard Kaan : kaan@xs4all.nl .

Hartelijke groeten van het bestuur.