<Terug> <Niewsbrief 2> <Nieuwsbrief 3>

 
Rond- en Platbodem Klassenorganisatie

Secretaris:
Willem Y. Schotman
Van Alkemadelaan 336
2597 AR Den Haag
Tel: 070- 324 0017
Fax: 070-324 3686
E-mail: W.Y.Schotman@ planet.nl

Nieuwsbrief nr. 1  
19 juli 2005

Aan de leden en toekomstige leden van de Rond en Platbodem Klasse Organisatie.

Beste zeilvrienden.

Enkele weken geleden hebben wij jullie schriftelijk geïnformeerd over een aantal ontwikkelingen in de Rond en Platbodem Klasse Organisatie en een oproep gedaan lid te worden van de klassenorganisatie.

Enkele tientallen zeilers hebben daarop positief gereageerd. Daarvoor onze dank.

Wij hebben toen beloofd alle leden middels aan regelmatige E mail nieuwsbrief op de hoogte te houden van het wedstrijdgebeuren met onze prachtige schepen .Vandaar deze mail.

Inmiddels is de Deltaweek achter de rug. Het was een mooie zeilweek met vooral tijdens het eerste weekend 13 deelnemende Rond en Platbodemschepen.

De overalprijs van de Deltaweek in onze klasse werd gewonnen door:

HB/VB 1- Nieuwe Maan HB 186 Ed v/d Dussen
VC/ZC 1- Schuimer VC 111 Peter Overwater

Voor gedetailleerde uitslagen zie : www.Deltaweek.nl.

TUSSENSTAND JAARPRIJZEN.

De eerste vier wedstrijden van de deltaweek tellen mee voor de jaarprijzen in de VB/HB , de VC en de ZC klasse. De tussenstand voor deze prijzen is na de Markervuur en de Delta als volgt :

HB/VB 1- Strandloper VB170, Willem Schotman
  2- Heksenketel VB 85 Theo Hopman
  3- Nieuwe Maan HB 186 Ed v/d Dussen
     
VC 1- Schuimer VC 111 Peter Overwater
  2- Snoeshaan VC 59 Joost Poelmann
  3- Dronckeoort VC 130 M van Duivendijk
     
ZC 1- De Platte Muyl ZC 160 Jan van Dooremalen
  2- De Zingende Walvis ZC 56 L. Kopardi
  3- Bu 104 ZC 321 A. Veldhuizen

Verdere informatie is beschikbaar op de website www.visserman.net/

Twee andere wedstrijden voor de jaarprijzen worden binnenkort gezeild. De Flevo race op 19,20 en 21 augustus voor de VB/HB, de VC en de ZC klasse, de Nederlandse Kampioenschappen op 1,2,3 september voor de VB/HB klasse en de Kaagwedstrijden op 17 en 18 september september voor de VC en ZC klasse.

De Flevo race valt ( helaas) gedeeltelijk samen met Sail Amsterdam. Een aantal wedstrijdzeilers is voornemens om op woensdag 17 augustus de intocht van de Tall-ships vanuit IJmuiden mee te varen en de dag daarna naar Muiden te varen voor de Flevo. Inschrijven voor deze wedstrijden kan via de website van de Koninklijke Nederlandsche Zeil en Roeivereniging : www knzrv.nl. Zie zonder Wedstrijdzeilen/information/Notice of Race

NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN..

Twee weken na de Flevo worden in Medemblik de Nederlandse Kampioenschappen voor V/VA en VB/HB schepen gehouden. De inschrijfformulieren worden binnenkort verzonden.

Wij hopen in Medemblik op een ruim wedstrijdveld. De zeilers die hier beide voorgaande jaren waren weten hoe goed en gezellig deze wedstrijden worden georganiseerd en hoe spannend het is om korte ( Olympische ) banen te zeilen.

Omdat het wegen van de VB/HB schepen nog steeds niet verplicht is, kunnen ook niet gewogen schepen ( natuurlijk wel met een geldige meetbrief) deelnemen. Ons verzoek: doe mee ook al is het voor de eerste maal en ook al heb je niet het snelste schip en de best getrainde bemanning .Wie zei ook alweer: deelnemen is belangrijker dan winnen ?????

WEBSITE.

Er wordt gewerkt aan een nieuwe website voor de klasse organisatie maar door de vakanties zal het tot het najaar duren voor deze on-line is. Voorlopig kunt u nog terecht bij de bestaande website www.visserman.net/

CONTRIBUTIE.

Enkele tientallen leden hebben zich inmiddels voor de klasse organisatie aangemeld en hun contributie voldaan. Wij hebben bijna 180 meetbriefhouders aangeschreven en zouden het prachtig vinden als de helft daarvan lid wordt. Wat moet je immers met een meetbrief als je geen wedstrijden zeilt en daarover ook niet wordt geïnformeerd ? Dus …gaarne aanmelden bij onze secretaris Wim Schotman per mail : w.y.schotman@planet.nl. De contributie van € 22,50 per jaar moet worden overgemaakt op bankrekening 346739160 tnv Rond en Platbodem Klasse Organisatie te Oud Beijerland onder vermelding van scheepsnaam en zeilnummer.

Tot zover onze eerste Mail Nieuwsbrief. Reacties en suggesties graag aan de afzender.

Wij wensen U een goede zeilvakantie en we hopen velen van jullie de komende weken op het water te zien.

Bestuur Rond- en Platbodem Organisatie