Rond- en Platbodem Klassenorganisatie
Home Page Nieuws Rond- en Platbodem Kalender Uitslagen en foto's Vraag & Aanbod Weer en getij Links
NK VC/ZC sept. 2006
Foto's NK VC/ZC
 
Verslag en uitslagen Nationaal Kampioenschap VC en ZC Schepen


Zie rectificatie van de uitslagen ZC!

Dit eerste kampioenschap voor VC en ZC schepen was ondanks de beperkte deelneming een groot success. Totaal 9 schepen hadden zich ingeschreven: 1 Staverse jol, 3 VC en 5 ZC jachten. In een sportieve strijd en een vriendschappelijke sfeer werden 5 wedstrijden gevaren op het Randmeer en het Markermeer. WSV Gooierhaven had een aantrekkelijke mix van korte en lange banen uitgezet en zorgde met een groot aantal vrijwilligers voor een professionele organisatie van het evenement.
In de VC klasse wed de strijd vooral gestreden tussen de Schuimer en de Pieter Paniek, waarbij uiteindelijk de Schuimer van de familie Overwater met de kampioens eer ging strijken. Het ZC veld was het tot de laatste wedstrijd spannend, Het Rode Klif was in de laatste wedstrijd eerste, Maartjes Maat tweede en de BU 104 derde. De Maartjes Maat van Schipper Rob de Gooierkreeg uiteindelijk (na rectificatie) de kampioenstitel.
In de open C klasse was ondanks toezeggingen maar één schip ingeschreven, de prachtige Staverse Jol van Wim Stolk.De kraan, beschikbaar gesteld door de firma Saan wordt klaar gemaakt

 

De dag voor de wedstrijden was er gelegenheid tot het laten wegen van de schepen. Totaal maakten 7 schepen gebruik van deze gelegenheid die gesponsored werd door de firma Saan en de Rond- en Platbodem klassenorganisatie. De secretaris van de klassenorganisatie was aanwezig voor assistentie. De wegingsresultaten werden vrijdag door de knwv (met dank) verwerkt in de meetbrieven , zodat in de einduitslag deze hernieuwde TVF gegevens meegenomen zijn.

Willem Schotman inspecteerd persoonlijk

De prijsuitreiking op zaterdag vond plaats in de goed geoutilleerde clubruimte van de organiserende watersport vereniging Gooier haven. De wedstrijd leiding onder de inspirerende aanvoering van Ruud Schaap werd door een aantal (winnende) deelnemers lof toegezwaaid voor de soepele en prettige organisatie van dit eerste NK voor de C klasse.

De kampioenen Wim Stolk, Peter Overwater en dhr A. Veldhuizen ontvingen hun trofee uit handen van de voorzitter van de wsv Gooierhaven dhr Kos. In de ZC klasse werd ook Rob de Gooier een trofee rijker met zijn tweede plaats.

Dhr. Kos Feliciteert Wim Stolk Peter Overwater dhr Veldhuizen Rob de Gooier krijgt de prijs van dhr Kos

Rectificatie
De uitslag van het ZC kampioenschap is herzien door het verzoek om verhaal voor een verkeerde verwerking van de uitslagen.
In tegenstelling tot wat in de wedstrijdbepalingen was opgenomen, is bij de uitslag van de Bu 104,  de score van wedstrijd 5 volledig afgetrokken. Hierdoor is ten onrechte als winnaar van het nationaal kampioenschap de Bu 104 uitgeroepen. Met deze herziening van de uitslag, is deze fout hersteld en is de Maartjes Maat alsnog tot Nationaal Kampioen in de ZC klasse uitgeroepen en is de Bu 104 als tweede geëindigd.

Een foto-overzicht van de prijsuitreiking vind je hier > >
Wedstrijdverslagen zijn opgenomen bij de foto-overzichten, kijk hier > >.

Finishlijsten vind je hier > >
Einduitslag:

Uitslag VC          PHRF tcf

Punten houden rekening met 1  aftrekwedstrijd

No

Zeilno

Naam

Punten

1

2

3

4

5

1

111

Schuimer hr/mevr Overwater

0,0

(1 )

1

1

1

1

2

146

Pieter Paniek Piet v Ballegooijen

27,0

2

2

(dnf )

2

2

3

216

Zuiderzee RJ Pannekoek

40,2

3

3

2

3

(3)

 

Uitslag Vrije-C          PHRF tcf

Punten houden rekening met 1  aftrekwedstrijd

No

Zeilno

Naam

Punten

1

2

3

4

5

1

50

EH 50 Bruinvis Wim Stolk

0,0

(1 )

1

1

1

1

Uitslag ZC         Herziene uitslag

Aangepast maandag 2 oktober
Herberekening na honoreren verzoek om verhaal

No

Zeilno

Naam

Punten

1

2

3

4

5

1

334

Maartjes Maat Rob de Gooier

15,0

(3 )

1

1

2

2

2

321

Bu 104 A Veldhuizen

23,1

1

(2 )

2

1

3

3

154

het Roode Klif N Feddes

28,8

2

(3 )

3

3

1

4

316

de vrouwe Janne Wous K Koelewijn

64,0

(4)

4

4

4

4

5

266

de Kloek D Bruinooge

80,0

(5)

5

5

5

5

 
ZW  Zeilwedstrijden programma, 4.022
Copyright 1986 - 2005, Leo G Eggink, Zoetermeer
Voor info over ZW: http://www.zw-scoring.nl

© 2007 Rond- en Platbodem Klassenorganisatie